Електромобилът на Apple може да влезе в производство през 2024 г. с нова технология за батериите

За плановете на Apple в сферата на електромобилите се говори от години, но напоследък сякаш слуховете затихнаха. Днес обаче Reuters съобщава, че компанията напредва с проекта си и подготвя първия си автономен електромобил да влезе в масово производство през 2024 г. 

Източниците на Reuters посочват, че за разлика от конкурентната Waymo на Alphabet (преди Google), при Apple става въпрос за персонално превозно средство, а не за роботаксита. 

Основният фокус на Apple ще бъде върху нова технология за батериите, която щяла да позволи производството им да е „радикално“ по-евтино, а пробега на електромобилите – по-голям. 

Все още не е ясно кой ще сглобява брандираната с логото на отхапаната ябълка кола, а освен това източниците на Reuters посочват, че не е изключено Apple все пак да ореже амбициите си и да създаде само платформата за самоуправляващия се електромобил, вместо чисто нов модел.

Като цяло изглежда все още плановете за т.нар. Apple Car са напред в бъдещето и не предстои непосредствен официален анонс на каквито и да било новини в тази посока. Новата порция слухове обаче подсказва, че проектът на Apple е жив и по него продължава да се работи, а информацията за нова технология за батериите звучи обещаващо. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар