Ексдепутатът Тома Томов: Внукът ми е влачен и хвърлен на тротоара

 „Искаме среща с главния прокурор Иван Гешев и настояваме да дойде на място“, това заяви дядото на откритото починало на улицата в Мездра 8-годишно момче, ексдепутатът Тома Томов.

 

От думите на близки на детето то е открито голо и босо, а трупът му е бил влачен. Направени са опити да се прикрие престъплението. Също така те са възмутени, че не всички заподозрени и съпричастни са разпитани, а като пример Томов посочва съпругата на задържания 38-годишен мъж.

В ареста с мярка за задържане за 72 часа е мъж с инициали Д.Й., който е баща на съседско дете, с което убитото момче си е играло в деня на смъртта си. Двете деца са били съученици.

 

При разследването са открити множество оръжия в мазето, но от прокуратурата уточниха тази сутрин, че те са законно притежавани.

 

Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града. Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 часа в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

 

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето в телевизионно интервю.

 

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

 

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи.

Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана.

 

Криминалисти разкриха, че момчето влачило трупа на малкия Тома, после трило кръв с гъба и леген „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото. „Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени“, попита още той.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар