Една година условно за пияната учителка от Хисаря

Една година условно с 3 години изпитетален срок е присъдата на учителката, хваната да шофира пияна на път за работа. Освен това тя остава без книжка за срок от една година.

 

Да я подкрепят в съда бяха дошли няколко нейни колеги от основно училище „Климент Охридски“ в Хисаря, където тя работи от 7 години като учителка по физическо. 

На 13 февруари 44-годишната учителка беше заловена да шофира пияна на път за работа в Хисаря. Тя е спряна в 8:30 часа за проверка. Дрегерът е отчел 1,85 промила алкохол. Освен това, шофьорската й книжка е била с изтекъл срок.
 
Тя се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата. Пред журналисти обвиняемата каза, че случилото се е едно недоразумение, но е разочарована, че не е получила подкрепа. Затова и напуска училището, където беше преподавател по физическо, и вече ще се препитава като кинезитерапевт.

Вчера стана ясно, че я очаква тежко дисциплинарно наказание. Тя вероятно ще загуби работата си, коментира началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова.

Присъдата е окончателна и влиза в сила веднага.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар