Един загинал и двама тежко ранени след нападения с ножове в центъра на Бирмингам

Един човек е починал, а други двама са сериозно ранени след поредица от нападения с ножове във втория по големина британски град Бирмингам. От брифинг на полицията стана ясно, че разследването продължава, но не бяха съобщени подробности за пострадалите или за мотивите за инцидентите, предава БНР.

Началникът на полицията в Западен Мидландс Стив Греъм заяви, че се води разследване за убийство след инцидентите в район на центъра на Бирмингам, известен с бурния си нощен живот. Ето равносметката:

„В резултат на инцидентите, за съжаление, има един починал от получените наранявания, двама души остават в болница в критично състояние от сериозните рани, петима други са получили сравнително леки наранявания“.

Стив Греъм допълни, че инцидентите са свързани, но не може да потвърди дали става дума за война на банди. Мотивите не са ясни, но Греъм отбеляза:

„Абсолютно няма предположение, че това е свързано с тероризъм. Полицията води разследване за криминално престъпление“.

Все още няма арестувани във връзка с инцидентите. Полицията призова всеки, който има някаква информация, незабавно да окаже сътрудничество.

От полицията съобщиха, че са били повикани малко след полунощ след сигнал за нападение с нож. По-късно са били получени сигнали и за други подобни инциденти в центъра на Бирмингам. Районът на инцидентите, където се намира така нареченото „Гей селище“/Gayvillage/, е известен по принцип с бурния си нощен живот.

Свидетелка на първия инцидент заяви за Би Би Си, че след приключване на смяната ѝ в бар е седяла с приятели на напитка, когато е избухнал ръкопашен бой. От околните заведения са излезли хора. Няма сведения за броя на ранените, тяхното състояние, нито за мотивите. Ето какво каза кметът на Западен Мидландс Анди Стрийт:

„Вярно е, че е имало серия инциденти в района на „Хърст стрийт“, в центъра. Изглежда те са свързани, но мотивите още не са ясни. Полицейската операция продължава. В момента районът е спокоен. Нашият съвет е хората да се върнат към нормалната си дейност, но да бъдат бдителни“.

Полицията води разследване и по-късно се очаква официално изявление за инцидента.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар