Евродепутатът Александър Йорданов нарече протестиращите „простаци“ и „лумпени“

Евродепутатът от коалицията ГЕРБ-СДС Александър Йорданов нарече „простаци“ и „лумпени“ протестиращите, които от над три месеца настояват за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

„Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират. Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени“, каза Йорданов, цитиран от БНР. Той определи критичната резолюция на Европейския парламент като „пасквил“.

„Мнението на политиците е винаги партийно определено. Политикът служи най-напред на своята партия, а не на държавата или на нещо друго. Да не се заблуждавате в това отношение.Той иначе защо влиза партии?“, каза Йорданов по адрес на евродепутатите.

СДС проведе Национален съвет в Русе. След него се разбра, че партията „ще търси обединение на идеологическа основа с партиите, членове на ЕНП“ и вече се водят разговори с ГЕРБ за обединение на предстоящите избори. Това не е изненада, защото миналата година и на евроизборите, и на местния вот СДС беше в коалиция с партията на премиера Бойко Борисов.

„Четири са основните точки, по които СДС ще търси партньори на предстоящите редовни избори. Това са членството на страната ни в НАТО и Европейския съюз и приемане на еврото, продължаване на европейската и атлантическа интеграция, увеличаване на доходите на гражданите чрез ускорен икономически растеж и реформи в стратегическите сектори – здравеопазване, правосъдие и образование“, каза лидерът на СДС Румен Христов, цитиран от Mediapool.bg.

Твоят коментар