Д-р Костадин Ангелов: Днес ще пуснем водата в осемте села в община Димитровград

Още днес ще пуснем захранването по водопроводната система и ще бъдат захранени 8 села в община Димитровград.

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в Хасково по повод проверките на водите на река Марица, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„От вчерашните резултати, които са взети от реката, която се влива в река Марица, има доказани високи стойности на нитрити, нитрати и амониев азот, които надвишават допустимите норми. Цяла вечер са работили лабораториите по пробите от всички извори т.е. водовземания по течението на река Марица.
Взети са пробите от Брод, Злато поле, Райново в община Димитровград, в обхвата на Симеоновград са Азмака, Нов кладенец и Симеоновград, в Харманли и Българин, в Любимец – едно, в Свиленград са две – Момково и Лъв чешма“, посочи министърът.

„По отношение на Злато поле очакваме от Басейнова дирекция да ни дадат документ, показващ, че там някак как да има опасност за всички жители, които получават вода от този извор. След като го получим, още днес ще пуснем захранването на всички хора по водопроводната система и ще бъдат захранени 8 села“, допълни той.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар