Доц. Мангъров: Тези, които карат децата да носят маски, са същите, които затвориха страната (ВИДЕО)

Всичко, което казвам не са празни приказки и изсмукани от пръстите твърденията, това работя от 38 години. Това ми е работата от край време. Аз много исках да бъда чут, защото има места по света, които нещата се случват така, както предлагахме, не само аз, но и други хора, освен Швеция и в Беларус. Беларус не е комплимент, но там, въпреки всички недостатъци, те действаха по един много правилен от епидемиологична и инфекциозна гледна точка начин. И в двете страни, в момента, нямат тези проблеми, които много строго изолиралите се и маскиралите се страни като Франция, Великобритания и други. Това каза директорът на детското отделение в Инфекциозна болница доцент д-р Атанас Мангъров.

„Това, което се случва в училищата в момента се налага от същите хора, които през месец март затвориха страната, паркове, градини, Витоша. Чакаха по Великден да дойдат чували с трупове. Сега същите тези хора, правят същото, но на децата в училищата. Пак се чака дали като тръгнат на училище ще се отвори небето, ще паднат трупове“, каза още доцентът.

„Ако сега в момента не се наложат тези мерки, които според мен са безсмислени, все едно ще признаят, че не е имало полза и от мерките през март и април“, коментира Мангъров.

Твоят коментар