Доц. Димитров: Резолюцията нанася имиджова щета, ще се почувства при разпределянето на евросредства

В края на тази седмица може да се твърди, че в България вече започва втората вълна на епидемията от Covid-19, отбеляза социологът доц. Димитър Димитров, в коментар пред Радио София.

Ще се запомни и резолюцията на Европарламента по повод на България, причина за която е внесеното от българските евродепутати Елена Йончева и Радан Кънев. Резолюцията не е закон, не е обвързваща, но е успех за тези, които искаха да свалят ореола на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това е имиджова, средносрочна щета.

България няма да заеме мястото на Полша или Унгария като черна овца на ЕС, но правим крачка в тази посока. Скоро може това да се почувства в оценките за страната ни, когато се приемат проекти за следващия 6-годишен програмен период или за Ковид-фонда, обясни доц. Димитров.

Той изрази мнението, че смесено гласуване – с машини и хартиени бюлетини, е от полза за активността на изборите, защото някои хора нямат доверие, а други – не биха могли да се справят с машините.

И този път приключихме злощастно усилията ни футболистите да се класират и да отидат на някакво по-значимо първенство, не пропусна да отбележи още доц. Димитър Димитров, имайки предвид мача с националния отбор на Унгария, който загубихме с 1:3.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар