Доц. Даниел Смилов: Драмата в парламента утре е събирането на необходимите гласове за ВНС

Драмата на тези, които ще бъдат вътре в парламента утре, е събирането на необходимите гласове за свикване на Велико народно събрание. Основният въпрос за тези, които ще бъдат извън пленарната зала – протестиращите – ще бъде тяхната бройка. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ доц. Даниел Смилов, специалист по сравнително конституционно право и програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

„Имаме едно правителство, което до голяма степен е дискредитирано в очите на огромна част от населението и гласоподавателите. Правителство и управляващи, които се опитват по всякакъв начин да продължат мандата си до пролетта на следващата година. Този опит за свикване на ВНС трябва да бъде четен точно така – като някаква технология, която би им дала формално основание да останат по-дълго време на власт. Поне засега от сигналите, които политическите партии изпращат обаче, проектът за ВНС пропада“, обясни той.

Доц. Даниел Смилов каза още, че ситуацията е трудна, но изрази надежда, че ще научим нещо като политическа общност и утрешния ден 2 септември няма да бъде пореден ден от календара на провалите.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар