Досъдебно производство по две престъпления срещу тунизиеца, преминал през ГПП „Кардам“

Образувано е досъдебно производство по две престъпления срещу тунизийски гражданин, преминал през ГПП „Кардам“. Това съобщи Йорданка Чанева, районен прокурор на град Генерал Тошево, предаде Радио „Фокус” – Варна.

Едното престъпление е преминаване на българската граница без разрешение на съответните органи, макар и през определените за това места. Другото престъпление е хулиганство, извършено с особена дързост като е попречено на служителите на гранична полиция да свършат своите задължения, което включва проверка на лица и моторни превозни средства, преминаващи граница.

 

Снощи тунизиецът е задържан от органите на полицията и това е в сила и към този час. Задържането от 72 часа е с оглед осигуряване на лицето пред съда. По думите на районния прокурор на този етап има данни, че се издирва за тежко престъпление. Предприето е международно издирване от страна на Франция. Има данни, че международният паспорт, с който задържаното лице разполага като тунизийски гражданин, не е истински документ. В допълнение на това лицето няма издаден документ, на базата на който да може да пътува на територията на ЕС.

Вчера около 12,00 часа на обяд през КПП „Кардам“ е преминал с лек автомобил тунизийски гражданин. Той не е спрял за проверка. Направил е таран на граничната бариера и е продължил за град Добрич.

 

Впоследствие лицето е задържано, образувано е досъдебно производство. Разследва се от ГПУ-Генерал Тошево под наблюдение и от Районна прокуратура – Генерал Тошево. Това съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар