Доналд Тръмп в Кеноша: Мирните протести са фантастични, но тези не са мирни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети Кеноша, град със 150 хиляди жители в щата Уисконсин, където полицай простреля афроамериканец. Последваха бурни протести.

 

Тръмп разговаря с представители на правоохранителните органи и похвали полицията. Той се срещна и със собственици на магазини, понесли щети при размириците.
„Мисля, че мирните протести са нещо фантастично. . . но, както и да погледнем, това не са мирни протести“, каза Тръмп и защити полицаите

„Те имат частици от секундата да решат …Ако вземат грешното решение, или ще са мъртви, или изпадат в голяма опасност. Хората трябва да разберат това. Понякога полицаите са с вързани ръце. Сложна ситуация, нали?“, коментира президентът.

Междувременно беше съобщено за поредно убийство на афроамериканец от полицията. То е станало в понеделник. Дижън Кизий, на 29 години, е бил застрелян от двама полицаи, които се опитали да го спрат в Лос Анджелис за нарушаване на пътните правила, докато карал велосипед. Мъжът се опитал да избяга, при преследването ударил единия полицай в лицето.
Смъртта на Кизий възобнови протестите в Лос Анджелис.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар