Директорът на РЗИ-София: 17 са огнищата на коронавирус в столицата

Обстановката в София като цяло е предвидима, спокойна, нямаме големи изненади. Броят на регистрираните случаи в София надвиши вече 6000 души. 7 души са хоспитализирани през последното денонощие. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ-София.

Случаите в голям процент са само носителство и с леки изявени клинични форми, допълни Пенчев.

455 медицински специалисти в столицата са с установен коронавирус, притеснителен е процентът, коментира още директорът на РЗИ-София.

По думите му предпазните облекла са достатъчно, но има натрупване на умора сред медиците. Имаше и едно отпускане сред тях, то беше навсякъде в обществото, а това вече дава негативен резултат, допълни Пенчев.

На територията на София се запазва огнищното разпространение – огнищата са 17 към вчера. 51 училища са засегнати от коронавируса, под карантина са над 1500 ученици. Почти няма клинични изяви при тях.

Директорът на РЗИ-София предупреди и за ръст на фалшивите сигнали – много хора получават обаждания от скрит номер, като се съобщава, че са с положителна проба за коронавирус. Допълни, че решението за затягане на мерките е комплексно и не се ангажира с позиция, но според него няма нужда от налагането на вечерен час като мярка например, тъй като вирусът няма работно време.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар