Димитър Данчев: Решението да не се регистрираме в НС не е съгласувано с нито една политическа сила

Блокирането на заседанието на Парламента във връзка с машинното гласуване, не е нововъведение на БСП, това е обичайна парламентарна практика на опозицията за реализиране на политически цели. Използвахме успешно тази парламентарна практика, за да осуетим поредния опит на управляващото мнозинство да реализират една идея в ущърб на хората. Това каза в предаването „Офанзива“ с Любо Огнянов новият секретар на парламентарната група на БСП Димитър Данчев.

Ние от БСП продължаваме да смятаме, че трябва да се търсят начини, по които да се дават възможности на нашите съграждани да гласуват, категоричен е той.

Не сме имали предварителни координирани и съгласувани действия с ДПС, както и с която и да било друга политическа партия. Решението да не участваме в регистрацията на работата на НС беше взето в петък сутринта, преди самото начало на заседанието и не е съгласувано с нито една политическа сила. Защо ДПС са решили в този ден също да не се регистрират, трябва да попитате техните представители, допълни Данчев.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар