Десислава Атанасова: Не мога да аплодирам нецензурен език, моят не е такъв

Чух вчерашните записи, защото те са навсякъде в публичното пространство. Не мога да аплодирам в никакъв случай казаното като нецензурни думи. Моят език и начин на изразяване не е такъв“

Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ, цитирана от БГНЕС. Тя коментира изтеклият вчера запис, в който се чува глас, същият като на премиера Бойко Борисов.

Атанасова не знае дали този запис е автентичен. На въпрос дали обществото трябва да научи това, тя отговори: „Разбира се, че трябва да узнаем дали тези записи са автентични“.

Според нея депутатите не могат да се произнесат за автентичността на записите. „Има назначени проверки, които се извършват“, добави Атанасова.

Вчера се появи нов запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Звуковият файл бе публикуван в сайта “Афера”. Файлът е с продължителност 4 минути и половина. В разговора, чиято автентичност не е потвърдена – глас, който прилича на този на премиера Бойко Борисов, сипе ругатни и псувни по адрес на президента Румен Радев.

Ако протестиращите държат на демокрацията, правовата държава и държавността, трябва са помисли да не създаде условия, при които протестните действия да пречат на останалите. Неприятното в случая е, че над 1 млн. души в София са затруднени с придвижването из града, продължи Атанасова.

Основното, което притеснявало властта не е служебно правителство, ,а ситуацията с коронавируса.

„Какво означава служебен кабинет? Вече сме минавали през такива. Наистина остава малко време до провеждането на редовните парламентарни избори. „Чувам много от протестиращите, че говорят за различни измерения на промените, които искат да постигнат – едните искат просто оставката на правителството и главния прокурор, други искат Велико народно събрание, нова конституция. Може би трябва един коректен разговор с всички тези хора, голяма част от които смятам, че не познават в детайли нито българската Конституция и възможностите на „конституционната рулетка“ при подаването на оставка“, заяви депутатът от ГЕРБ.

“Пред нас има отговорност към държавата”, посочи Атанасова.

Отговорността вече бе няколко пъти спомената от управляващите като единственото нещо, което ги спира да подадат така желаната оставка. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви същото вчера – би било безотговорно да подадем оставка.

“Доверието се печели или губи в една демократична държава по време на избори. Само така се легитимира която и да е власт“, отсече Атанасова.

БНР, БГНЕС

Твоят коментар