Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе

Народният представител и член на парламентарната Комисия по култура и медии Калин Вельов се срещна с представители на различните културни институти в Бяла и Русе, както и с артисти на свободна практика. На срещите присъстваха и народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Модератори на срещата бяха директорите на Държавна опера Русе Иван Кюркчиев и на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Директорът на театъра припомни, че за времето на пандемията са подсигурени заплатите на заетите във всички сценични изкуства, както и са отпуснати средства за упражняващите свободни професии творци и артисти.

По-рано през деня Калин Вельов посети Русенска опера, където разговаря с ръководството и артистичния състав. Представителите на гилдията имаха възможност да разкажат за своите проблеми, както и възможностите, които те виждат за разрешаването им.

“Проблеми има във всички сектори и подсектори на културата, те са натрупвани през годините, не са от днес. Нашата гилдия е разностранна, има държавен сектор, свободен сектор. Хубавото на тези срещи е, че мога да чуя проблемите и част от решенията, които колегите предлагат, защото много от тях са експерти. В момента, когато започне диалог как да се сближат позициите по даден проблем – това е и началото на неговото решаване. Виждам възможност за последващи разговори с Министерството на културата за подобряване на средата, в която работим ние. Ще се постарая да помагам с каквото мога”, заяви
народният представител.

Вельов вече проведе подобни срещи в София, Стара Загора и Пловдив.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар