Ден 94 от протестите в София, готви се Петото „велико народно въстание“

Спокойна е обстановката в  94-тия ден на недоволство от управлението на страната.   

 

Хората не са така многобройни, както в топли месеци, но присъстващите смятат, че не трябва да се отчита броят им, а тяхната решителност за промяна,предаде БНР. 

 

В началото на проявата, площад „Независимост“ беше огласен от евъргрийни. Ораторите заявиха, че очакват по-голяма масовост на 16 октомври – петото т.н. „велико народно въстание“. 

 

След 20 ч. хората поеха на обичайното си шествие към Орлов мост. Към 21 ч. те са пред старата сграда на Народното събрание. 

 

Движението по бул. „Цар освободител“ беше спряно около 20 ч.  След това полицията започна да съпровожда протестиращите като поетапно затваряше определени участъци. Към 21 ч. по бул. „Г.С.Раковски“ движението е нормално.

 

Организатор на събитието е т. нар. „Отровно трио“. 

 

„Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем“, пишат те в страницата си във Фейсбук, както и продължават да настояват за оставките на правителството и  главния прокурор. 

 

Исканията включват още дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар