Ден 67: Гражданите се готвят за Трето велико народно въстание

67 ден продължава гражданският протест с искане за оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни и свободни избори, предаде репортер на БГНЕС.

 

Протестиращите скандират „оставка“ и гледат клипове, които се прожектират на стената на бившия Партийния дом, където в момента заседават народните избраници.

 

„Отровното трио“ запозна гражданите с предстоящото на 22 септември Трето велико народно въстание. Те заявиха, че няма да влизат в преговори с правителството на премиера Борисов.

 

Днес освен в София протести имаше и в чужбина. Във Виена се проведе шестото протестно шествие по централните улици на австрийската столица. Българите в Австрия подписаха писмо до правната комисия в Народното събрание с искане за промени в Избирателния кодекс. Нашите сънародници настояват за създаването на МИР Чужбина, гласуване по пощата, система за електронно гласуване.

 

По време на митинга беше прочетено и второ писмо с 4 сигнала за извършени престъпления в България, засягащи европейското финансиране и насилието на мирно протестиращи граждани на 2 септември.

 

Източник: БГНЕС


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар