Ден 101 на протести: Организаторите обявиха, че утре ще затворят бул. „Цариградско шосе“ (ВИДЕО)

Пореден 101-ви ден на недоволство в центъра на София. Исканията в 101-та протестна вечер остават същите – оставка на правителството, на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, машинно и дистанционно гласуване.

Ситуацията в Триъгълника на властта е спокойна, протестиращите са доста малобройни. Бул. „Цар Освободител“ бе блокиран.

 

Около 21 ч. протестиращите се насочиха към Орлов мост и блокираха движението там. 

По-рано от трибуната организаторите предупредиха, че на 18 октомври, неделя, между 16 ч. и 20 ч., ще затворят бул. „Цариградско шосе“, предаде бТВ.

 

На площада пред Президентството говори и евродепутатът Клеър Дейли. Тя поздрави протестиращите на български език.

 

Дейли обяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на протестиращите и че българските граждани трябва да получат избори сега.

Вчера организаторите от Отровното трио обявиха, че приключват с т.нар. велики народни въстания, но за сметка на това оттук нататък ще готвят изненади.

Междувременно 100-ят ден на протести в България беше отразен от „Би Би Си Уърлд“ с триминутен обзор. В материала беше подчертано, че хиляди българи излязоха по улиците на София за 100-ен пореден ден.

Би Би Си отбелязва, че протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор на страната. Те са обвинявани в корупция и умишлено забавяне на разследването на предполагаеми връзки между държавни служители и местни олигарси.

България е най-бедният член на Европейския съюз с БВП на глава от населението малко над 9 хиляди долара, беше отбелязано в обзора на „Би Би Си 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар