Две момчета на 13 и 15 години са задържани за убийство в Хасково

Окръжната прокуратура в Хасково ще внесе искане за постоянен арест на единия от двамата младежи, задържани за жестокото убийство в село Александрово, съобщиха от пресцентъра на МВР и Агенция „Фокус“.

 

Двете момчета от с. Александрово – на 13 и на 15 години, са установени и задържани вчера за извършено тежко престъпление на 24 ноември.

По първоначални данни двамата срещнали жертвата си – 61-годишен, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия, и при възникнала разпра между тях, мъжът извадил нож, което провокирало агресията в младежите, които го нападнали и пребили до смърт. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата в опит да прикрият действията си, а ножа захвърлили около къщата.

Тялото на мъжа е открито в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото където е живеел. В хода на разследването е извършен оглед на място, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза. При аутопсията, съдебния лекар е констатирал следи от травми по тялото на жертвата, които са причина за смъртта.

В хода на предприетите действия хасковските криминалисти, с помощта на психолози от Института по психология на МВР в София, влезли в дирите на установили, че в убийството намеса имат момчетата. Полицаи довели малолетния в управлението, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

След изтичането на марката му закрила, 13-годишният е освободен, а на съучастника му е наложена мярка на задържане до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия. По случая е образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар