Гърция отложи началото на учебната година за 14 септември

Гръцките власти отложиха отварянето на училищата със седмица до 14 септември, поради нарастване на случаите на заразяване с коронавирус, заяви правителството на страната, цитирано от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Нарастването на случаите на коронавирус през последните седмици принуди гръцките власти постепенно да въведат ограничения, за да ограничат разпространението му през пиковия туристически сезон. Засегнати са столицата Атина и много популярни острови.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че удължаването е необходимо семействата да се върнат в големите градове от лятната ваканция и да прекарат известно време у дома, преди децата да се върнат в клас.

„Призоваваме всички родители да се върнат заедно с децата по домовете си през следващите дни и да се погрижат те да останат в безопасност … до възобновяване на уроците“, каза Пецас.

Носенето на маски ще бъде задължително във всички закрити пространства на училища в цялата страна, както и в открити пространства, където не може да се спази безопасното разстояние от 1,5 метра. Носенето на маска също ще бъде задължително в училищните автобуси.

Министърът на образованието Ники Керамеус заяви, че правителството ще предоставя безплатни маски на всички ученици в държавните и частните училища, както и на персонала.

Страната е регистрирала 10 317 инфекции с Covid-19 и 266 смъртни случая.

 

Източник „Фокус“

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар