Граждани: Какво общо има Борисов с детския център в Костинброд, с който се похвали?

Граждани пишат в социалните мрежи, че премиерът Бойко Борисов всъщност няма нищо общо с центъра край с. Петърч, за който се похвали във вчерашния ден.

По думите им изграждането на центъра започва като родителска инициатива от Сдружението на деца с онкохематологични заболявания, като родители успяват да съберат средства и придобиват парцел, разположен на границата между селата Опицвет и Безден, а след това кандидатстват с проект и печелят финансиране от Фонд „Земеделие“ за изграждане на възстановителен център за деца след тежко лечение – химио- или лъчетерапии.

„Какво общо има Борисов или правителството с този център?!? НИЩО!!!!  Община Костинброд също участва в проекта с повече от 700 хиляди лева, като местната власт кандидатства и за европейско финансиране за заплатите на служителите в центъра“, пишат още гражданите.

Припомняме, че Борисов отиде на инспекция в новопостроеният възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в община Костинброд. Центърът включва седем къщички, в които ще се настаняват семейства, хотелска част, спортен център, столова, кухня и зали за занимания. Общият му капацитет е за 40 души. В базата е изграден и параклис. Районът е с изключително чист въздух и хубава природа и съм сигурен, че ще е от голяма полза за децата и родителите.

Борисов благодари и на спортиста Стилиян Петров, който дари средства за изграждането на съоръжения за спорт и игра.

Твоят коментар