Горанов няма спомен дали „девойката“ „получи ценни указания“

Позицията на Васил Божков цели дискредитиране на представители на правителството и на премиера и е опит за прехвърляне на вина към властта. Това заяви на брифинг Владислав Горанов, след като по-рано бизнесменът разпространи паметна записка и документи, които според него показват как е бил принуден от премиера и от финансовия министър да сключи неизгоден рекламен договор с „Нова телевизия“, притежавана от Кирил Домусчиев.

„Опитът на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не е проблем и не е тема на правителството (…) Не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или с толерирането на един бизнес или друг“, подчерта Горанов, като по думите му в противен случай „ставаме заложници на споровете между отделни бизнес субекти“.

По въпроса с договорения в паметната записка „пълен съпорт“ в Държавната комисия по хазарта, министърът беше категоричен: „Който и от двамата да има претенция да контролира, ДКХ си е надскочил възможностите“.

Горанов подчерта, че и той, и другите министри поддържат „добри работни контакти с всички хора, които искат да коментират бизнес средата в страната“, но „разговорите ни са били винаги само за това как да се подобри бизнес средата“ – така той отговори на първата „Фейсбук“ публикация на Божков, която беше за чатове с участието на потребител на име Vladi Goranov.

В нея ставаше дума за „девойката“, която „получи ценни указания“ и „Сашо“, на когото е казано „да не смесва нещата“. Според Божков става дума за двама бивши председатели на комисията по хазарта Мария Филипова и Александър Георгиев.

„Нямам спомен за тази комуникация“, отговори Горанов на въпроса дали съобщенията са истински, или не.

„Бизнес отношенията между визираните днес Божков и Домусчиев са си само тяхна тема“, категоричен беше министърът.

Същото си казал и с премиера Бойко Борисов: „Някакви бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата“.

Твоят коментар