Гешев обяви за разбита фабрика за незаконно производство на цигари

„Успех за ГДБОП и Специализирана прокуратура. Разкрита е нова фабрика за незаконно производство на цигари. Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече за гражданите. Продължаваме …“ Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев. 

Открити са близо два и половина тона нелегален тютюн в село Катуница, уточни за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР.

Продължават ударите на полицията срещу незаконната търговия на безакцизни стоки. Служители на РУ Асеновград са задържали в ареста 55-годишен жител на Катуница.

В имота на мъжа е открито помещение, обособено като цех. Иззети са близо 2,5 тона тютюн, машина за негова последваща обработка, повече от 100 чувала със ситно нарязана листна маса и подготвена за мелене суровина.

По случая е започнато бързо производство, а действията на разследващите продължават под прокурорско наблюдение. 

При друга специазилизара операция, проведена от служители на РУ Труд и Икономическа полиция Пловдив, са иззети почти 3 тона тютюн, съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив директорът на ОДМВР.

При извършена проверка от служители на РУ Труд на стопанско хале в село Калековец, служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости. В обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене. В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко теглови кантари. Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн.

В хода на проверката са задържани няколко лица. На двама от тях – 40-годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения. Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат регистрации по заявителски материали за извършени престъпления в миналото.

Само през последните два месеца в ОДМВР Пловдив са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки, касаещи престъпления свързани с незаконно производство, разпространение и съхранение на акцизни стоки без бандерол.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар