Гешев за акцията срещу Ропотамците и Гольовците: Задържани са шестима, издирват се още трима (Видео)

„Към момента се провеждат действия по разследване, касаещо организирана престъпна група за лихварство, разпространение на наркотици и силови действия”, заяви той.

Задържани са 6 човека, за които има данни, че са криминално проявени, издирват се още трима. В четвъртък ще се реши кои да останат в ареста, какви мерки да им бъдат повдигнати, обясни още главният прокурор. Той припомни, че преди няколко месеца в града бяха нападнати и бити полицаи.

„Трябва хората да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всичким независимо дали става дума за богати, бедни, българи, роми“, добави Гешев.

„Надяваме се на пробив по разследването на случая „Янек Миланов“. Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и срледства, ще продължим по установяването на обективната истина“, отбеляза още главният прокурор Иван Гешев.

Той подчерта, че работата на прокуратурата е да не допуска случаи като този в ромската махала на града – хора, които не плащат никакви данъци, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро.

„Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност – лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани“, отбеляза той.

В момента на територията на Кюстендил се провеждат две спецоперации срещу конвенционалната и битовата престъпност. Такива операции се провеждат на територията на цялата страна. Това е един от основните приоритети на МВР и прокуратурата. С около 7000 престъпления е спадът в битовата престъпност в сравнение с миналата година – благодарение на подобни операции. Този следобед ще бъдат предоставени подробни данни от днешната спецоперация в Кюстендил.

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар