Гешев в Самоков: Продължаваме с операциите срещу битовата престъпност, докато я преборим (ВИДЕО)

„Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата.” Това обяви главният прокурор на Република България Иван Гешев на среща с представители на местната власт в гр. Самоков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

В срещата участваха още окръжният прокурор на София – Наталия Николова, районният прокурор на Самоков – Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР – Николай Спасов.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: „Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт“.

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в гр.Самоков са проверени 961 лица. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни /убийство на две кучета/, както и кражба.

Иван Гешев отбеляза още, че само на 14.02.2020 г. прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области – София, Монтана и Пазарджик .

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар