Германия: Още 5 месеца строги ограничения

Германците трябва да се подготвят за още 4 – 5 месеца строги ограничителни мерки, за да се спре нарастването на броя на заразените с коронавирус. „Не трябва да очакват сегашните мерки бързо да бъдат разхлабени“, каза министърът на икономиката Петер Алтмайер пред седмичника „Билд ам зонтаг“, предаде Ройтерс.

Най-лошото все още не е преминало, коментира Алтмайер. Не можем да си позволим ту да отваряме, ту да затваряме икономиката, каза още той.

Германия въведе пакет от мерки, с които да се ограничи втората вълна от пандемията. Ресторантите са затворени, но училищата и магазините все още са отворени, припомня Ройтерс. Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Германия за денонощие е нараснал с 16 947 до общо 790 503 от началото на епидемията в страната по данни на института „Роберт Кох“.

Алтмайер подчерта, че Германия трябва да не бърза с разхлабването на мерките. „Ако не искаме дни с 50 000 новозаразени, както бе във Франция преди няколко седмици, трябва да доведем нещата докрай, не непрекъснато да спекулираме кои мерки могат отново да бъдат разхлабени“, каза той пред „Билд ам Зонтаг“.

Всички страни, които вдигнаха ограниченията прекалено рано плащат висока цена под формата на изгубени човешки животи, напомни той.

Твоят коментар