„ГЕРБ са изключително изнервени, защото усещат, че краят наближава“

Коментар на председателят на БСП-София Калоян Паргов

На заседанието на Градския съвет лидерът на БСП – София Калоян Паргов направи анализ на актуалната обществено-политическа обстановка и очерта задачите, които стоят пред организацията.

По думите му непосредствената е провеждането на прекия избор на председател на БСП в столицата. „Той трябва да премине образцово. Много погледи са вперени в София и не трябва да остане и най-малкото съмнение, че не е проведен прозрачно и честно“, изтъкна Калоян Паргов и уточни, че най-голямата тежест пада върху районните организации по силата на правилата за пряк избор.

Той се спря и на предстоящото, на 26 и 27 септември, първо заседание на 50-ия Конгрес на БСП и участието на делегатите от София в него.

В доклада си Паргов посочи, че новият Градски съвет започва работа в изключително напрегната и динамична обществено-политическа обстановка – над 60 дни протести с искания за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев и ежедневни панически рокади във властта. Той даде пример с оставката на поредния заместник-кмет на София – този по строителството. „Трети заместник-кмет напуска екипа на Фандъкова за по-малко от година след изборите миналата есен“, каза председателят на групата на БСП в СОС.

„ГЕРБ са изключително изнервени, защото усещат, че краят наближава“, заяви Калоян Паргов и допълни, че администрацията на Столична община си е позволила безпрецедентно да заглуши гласа на опозицията по време на встъпителните политически декларации на първата есенна сесия на Общинския съвет.

Според него веднага трябва да започне подготовката за парламентарните избори, независимо кога ще бъдат те. „Част от нея ще бъде работата по бюджетите на държавата и столицата – приоритетите, които ще отстояваме и политиките, с които ще ги реализираме“, каза Паргов.

„За целта е важно Градската организация на БСП в София да функционира като единен организъм – здрав и боеспособен“, заяви лидерът на столичните социалисти.

Той припомни, че следващата година предстоят значими събития -130-ата годишнината на партията и на градската организация, които трябва да бъдат отбелязани подобаващо.

Градският съвет на Софийската организация прие декларация по повод произнесената от Специализирания наказателен съд присъдата на Румен Овчаров. В нея се казва:

„Ние, социалистите от БСП – София, вярваме, че българският съд ще намери сили да види истината и оцени реалните факти, да прозре политическата несъстоятелност на доводите и реши делото на политика и енергетик Румен Овчаров, като отмени осъдителната присъда и го признае за невинен.“

Твоят коментар