ГЕРБ, ОП и ДПС узаконяват ангарията в 21 век: 50-75 лева месечно за работа на полето!

Официализирана ангария в XXI век! 50-75 лв. месечно за работа на полето – това са предложили и приели депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС.

За това съобщи с гневен пост в мрежата Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

Аргументите: „Земеделските стопани ще облекчат разходите си за производство, тъй като няма да заплащат възнаграждения за наетите лица.“

Предложението е направено от: Мария Белова, Andrian Raykov, Димитър Гечев, Irena Dimova, Георги Станков, Станислава Стоянова – всички от ГЕРБ. Подкрепено с изказвания от Христиан Митев от НФСБ.

Тези хора, които доказват, че не са представители на народа, а на определени бизнес интереси, заменят изискването за полагане на общественополезен труд при получаване на социални помощи с труд в частен интерес.

Очевидно управляващи и техните депутати не се свенят да нарушават Конституцията на Република България, както и редица конвенции на Международната организация на труда, като въвеждат принудителна работа в икономическа, а не в общественополезна дейност.

Това е ангария! Тежка трудова експлоатация за без пари!

Редно е за тези нарушения на базови законови постановки да бъде сезиран Конституционния съд, Международната организация на труда и Европейската комисия.

Искаме или не – в България закони няма и е очевидно, че със собствени усилия не можем да променим това, завършва поста си Ваня Григорова.

Източник: фейсбук

Твоят коментар