Георг Георгиев: Българският народ не е готов за втори служебен кабинет на Радев

„България и българският народ не са готови за втори служебен кабинет на президента Радев. Тази много неприкрита и силно подчертана злоба, която се излива, комбинирана с дълбока политическата некомпетентност биха могли да рефлектират върху кадровия избор”. Това каза в предаването „Неделята на NOVA” заместник-министърът на вътрешните работи и председател на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев.

По думите му казаното от президентската институция относно обвиняемите съветници на Радев по-скоро звучи като оправдание на действията им. „Тази отбранителна позиция, която се зае, е много странна”, коментира Георгиев.

Той е категоричен, че премиерът Бойко Борисов не е сменял министри самоцелно. А тези действия по никакъв начин не подлагали на съмнение професионалните качества на отстранените членове на кабинета.

Най-много ни притеснява държавата да не изпадне в безтегловност, добави Георг Георгиев.

До момента напрежението не е толкова сериозно, правителството може да бъде диалогично и да се вслушва в исканията на хората. Винаги сме подхождали уважително. Логично е протестът да излъчи свои говорители, с които ние да преговаряме, заяви той.

На протестите друго, освен да се говори против ГЕРБ, не се прави, а хората искат алтернатива. Политическите играчи, подкрепящи протестите, нямат помежду си нищо общо, освен да мразят ГЕРБ. Те искат да дестабилизират държавата. Повечето от тези хора сме ги наблюдавали, занем какво могат. Мая Манолова и Александър Томов няма с какво да ни изненадат, посочи Георгиев.

В отговор на въпрос дали председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е била унижена на блокадата пред БНТ в петък вечерта, Георг Георгиев заяви: „Унижиха се тези, които показаха подобно поведение. Дълбоко уважавам протестите като демократичен избор, но да нападнеш такава фина, елегантна жена, лекар, с цинизъм и агресия, за мен няма как да бъде форма на протест. Удивен съм как лидери на протеста се опитаха да оправдаят тези действия“.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар