Георги Свиленски: На обществото му писна от тангото на ГЕРБ

Днешното нерегистриране на опозицията е отговор на тяхното поведение. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Считаме, че Конституцията трябва да се спазва ежедневно, ежеминутно, а политическа партия ГЕРБ ежеминутно нарушава Конституцията. Те потъпкват Конституцията всеки ден. Решили са в деня на конституцията с една декларация да кажат ние уважаваме Конституцията. Не, така не се прави. Конституцията трябва да се спазва и да се показва уважението към този документ“, каза той.

Според Свиленски е несериозно към обществото и към законодателния процес законопроектът за промени в Изборния кодекс е внесен в понеделник, в петък трябва да бъде гледан в пленарна зала.

„На обществото му е писнало от тангото, което играят ГЕРБ – едно напред, две назад“, допълни той. Свиленски посочи, че ЦИК не казват, че машинното гласуване трябва да бъде отменено, а че са били готови да предложат законодателни промени. Според Георги Свиленски машините не могат да купуват и продават гласове.

Той цитира становището на ЦИК, като посочи, че оттам не казват, че машинното гласуване трябва да бъде отменено, а че са били готови да предложат законодателни промени.

На въпрос за партийната субсидия депутатът от левицата коментира, че по разчети на левицата, те е трябвало да бъдат намалени с 1/3, а не до 1 лев.

„Това е удар срещу опозицията и политическите партии“, подчерта Свиленски.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар