Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите

„Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са от вчера. Те се показваха години наред от нашата политическа сила. Преяждането с власт и невслушването в проблемите на нацията доведоха до това, до което никой не би искал да стигне – протестите по улиците, в които участват огромна част от младите. Те са разтревожени за своето бъдеще и не искат да отлагат решението на проблемите“.

 

Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Георги Михайлов пред НТВ.

Относно готовността на президента с евентуално служебно правителство, депутатът коментира, че никой не трябва да бъде изненадан от една конституционна възможност. „Аз смятам, че в следващите дни възможността за служебен кабинет ще придобие още по-сериозна реалност. Това упорство продължава вече трета седмица и никой не се вслушва в истинския дневен ред на хората, които протестират“, заяви Михайлов.

„Кризата е толкова сериозна, че няма как да продължаваме да се правим на разсеяни, че не виждаме какво се случва и да чакаме да дойдат редовни избори. Това, че хората не одобряват правителството и над 60% от тях подкрепят протестите означава, че има сериозно недоволство в обществото“, обясни депутатът от левицата.

По повод ситуацията с пандемията от COVID-19, Михайлов заяви, че трябва да бъдем сериозни реалисти. „В никакъв случай не трябва да позволяваме една медицинска проблематика да се превърне в спирачка на политически проблеми, които от години не се решават. Дневният ред дойде от протестите, понеже никой не се вслушваше години наред в исканията на хората. И да кажем, че личните амбиции на някой, в това число и президентът на държавата, са извели десетки хиляди хора по улиците на страната, е нелепо“, коментира още той.

„БСП е готова за избори и има свои управленски идеи, които е изложила във „Визия за България“. Те са абсолютно отговарящи на изискванията на нацията, така че нека се вслушаме в гласа на мнозинството, да тръгнем към машинно гласуване, но и към оставка на правителството и уреждане на проблемите от суверена на държава, какъвто е народът“, заключи социалистът.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар