Георги Марков: Мангаров, президент! Ще ни спаси от чумата с аспирин!

 Георги Марков

 Фейсбук

 

Мангаров, президент!
Приятели, догодина по това време ще гласуваме за президент. Факир ни трябва! А ние го имаме – Мангаров. Ще ни спаси от чумата с аспирин. Първи в света ще спечелим войната с вируса. С главникомадващ като Мангаров бодро ще запеем Viva la Vida!

 

Ироничен пост за прочутия инфекционалист пусна и математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков: „От днес ако хванете ковид, има шанс да попаднете на Мангъров, който да ви лекува. Ако другите причини да спазвате мерките, не ви стигат, ето ви още една: Безобразие! Подигравка! Локдаун веднага! Носете маски!“

 

Днес доц. Мангъров предизвика гнева на проф. Балтов с тезата си, че 

контактните не трябва да се карантинират. На бриинга на НОЩ инфекционалистът обяви: „Най-доброто е, че страната не се затвори и няма изгледи това да се случи“.

Спродед математика Велков обаче,  „Ще се стигне до локдаун. Това е неизбежно. Въпросът е кога. Колкото повече чакаме, толкова повече ще са пораженията“.

Той е категоричен, че е  трябвало „да изготвим приложение, което да проследява карантинираните, както направиха във Финландия и част от азиотските страни, за да се контрролира пандемията.“ 

„Запътили сме се към хуманитарна криза, ако не вземем мерки“, предупреждава той.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар