Георги Марков: Как да ги стигнем американците – питаше, пеейки Тодор Колев…

Георги Марков, Фейсбук

 

Как да ги стигнем американците – питаше, пеейки Тодор Колев

Приятели,

На 7 януари прогнозирах: „Очаквам с присъщото си чувство за чест и справедливост президентът Тръмп да не признае изборите до край и да не присъства на церемонията по встъпването в длъжност на новия американски президент.“ Познах – на 20 януари Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията, което е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО.

Още една прогноза: очаквам след около 100-ина дни да тръгне из страната и да проповядва Тръмпизма – не на глобализма, да на националната държава! Не на износа на демокрация. Все ще му е тая дали го е предал някой конгресмен, сенатор или губернатор. Той ще е сред своите избиратели – избиратели на УРНИТЕ. Цели 75 млн. идентифицирани избиратели.

Спомних си, покрай американската сага, за великия ни актьор Тодор Колев. Бях му адвокат преди 10 ноември ’89 г., не му взех хонорар, а той ми подари много скъп подарък – два билета за „Човекоядката“. Станахме големи приятели във Великото народно събрание.

На 15 май 1992 г. заедно организирахме концерта „Мавзолеят“ по случай влизането ни в Съвета на Европа на 7 май с. г., а десетки хиляди млади българи пееха „Бай, бай мавзолей“.

Та, Тошко Колев пееше една страхотна песен „КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ“.

Ако днес милият беше жив и седяхме в Дипломатическия клуб на Горна баня да си пийваме ракийка, както често правехме, щях да му кажа: „Тошко, остави тази песен любовна, по-добре да не ги стигаме! КАКВО СА ОТКРАДНАТИТЕ ЧИСТАЧКИ ПРЕД ОТКРАДНАТИТЕ ИЗБОРИ?! Че е мъгла – мъгла е, а след нея пак мъгла – така е, ама поне импийчмънт не искаме на президента, та дори и два пъти! И никой не го цензурира.“

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар