Гаф! Австрийска телевизия излъчи встъпването в длъжност на Курц със субтитри от сапунен сериал

Австрийският телевизионен канал ORF сътвори грандиозен гаф, като излъчи новината за встъпването в длъжност на канцлера Себастиан Курц със субтитри от сапунен сериал.

Новината съобщава „Фокус“.

 

Телевизионният канал излъчва повторение на церемонията, водена от президента на Австрия Александър ван дер Белен, но с грешни субтитри – от сериала „Алиса, следвай сърцето си“. Филмът е излъчен малко по-рано по ORF.

В кадър, в който се вижда Курц заедно с президента, субтитрите под него гласят, че Александър ван дер Белен е заинтересуван да работи като домашен помощник. Когато новият министър на отбраната стиска ръката на президента, субтитрите допълват „Благодаря, татко“. 

В кадър, в който се вижда целият кабинет на Курц заедно с президента, надписите гласят „Не той отново!“. 

 

Кадрите веднага предизвикаха буря в интернет и стотици весели коментари. От телевизията коментираха веднага допуснатия гаф, като не изглеждаха толкова развеселени, колкото зрителите, и заявиха, че грешните субтитри са били премахнати незабавно и заменени с правилните. 
„Ще се предприемат мерки, за да се предотврати отново допускането на такава грешка“, заявиха от ORF.

 

Себастиан Курц отново е канцлер на Австрия, след като неговата Народна партия се коалира със „Зелените“. Повторно ставайки канцлер на Австрия лидерът на Народната партия си върна знанието „най-млад премиер в света“.

 

Предишното му правителство се разпадна след скандала Ибисагейт, в който беше замесен Ханс-Кристиан Щрахе, тогава вицеканцлер и лидер на Австрийската партия на свободата. Скандалът предизвика предсрочни парламентарни избори, които партията на Курц спечели на 29 септември 2019 г.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар