В Хърватска: след земетресението, ковид… изчезна внезапно!

В Хърватска: след земетресението, ковида изчезна внезапно!

Със случилото се разорително земетресение в Хърватска лъснаха отчайващи (за спасителите) неопровержими факти.

1. “Препълнените“ болници, пред колапс, с “преуморените“ лекари приеха хиляди ранени без проблем! И продължават да работят!
2. Всички тези хора, нуждаещи се от медицинска помощ я получиха без да е необходимо да си правят тест преди това! Няма регистрирани нови “огнища“.
3. Без питане отпадна забраната за пътуване по празниците. Правителството само констатира факта и го прие.
4. Хората останали без домове бяха настанени по училища, общ.сгради и т.н, по 100, 200 в едно помещение. Да напомня, нали не можеше да сме повече от 6 души…
Хиляди хора (самостоятелно и доброволно)от цялата страна са на пострадалите места, почистват улиците, помагат с каквото могат…. това никой не възпрепятства, точно обратното.
5. Маските, особено на пострадалите места изобщо изчезнаха. Носят ги само лекарите, , и ….. журналистите …

На фона на всичко това бройките ….. падат!!!
По лицата на властимащите ясно се чете паника, конфуз и откровен страх! Върха на наглостта беше, когато притиснати от неудобството и невъзможността да обяснят изброеното, обявиха, че щели да се организират и да ваксинират първо хората на най-пострадалите места…

Разбира се, това намерение беше “забравено“ веднага, защото тук атмосферата е наистина взривоопасна и само малка искра трябва за да гръмне ….

Венелин Енчев, фейсбук

Твоят коментар