В събота тръгва партията на Слави Трифонов: Във висшите кръгове вече се говори за очаквани предсрочни избори в началото на идната година

Слави Трифонов учредява партията си на 5 октомври, научи 19 минути. Откриването най-вероятно се ще се състои в зала Rainbow Plaza, която се намира до клиника Токуда. Помещението се използва най-вече за концертна зала, в която например беше бенефисът на Силвия Кацарова. Партията, която беше учредена там, беше злополучното Движение България на гражданите (ДБГ) на Меглена Кунева. Не е ясно до колко добър знак е това за новия политически проект на Трифонов, пише 19min.bg.
Ето коментара на изданието:

„Движението, на което в момента е шеф Димитър Делчев, син на шефа на Петролно-газовата асоциация – говорителят на БензоКартела, първо подкрепи Мая Манолова, въпреки че се води дясно, а тя е лява още от партийната школа в СССР. Интересно е дали и Слави няма в последния момент да даде рамо на дългогодишната червена депутатка и на друго свои близки кметове като Георг Спартански в Плевен и точно заради това учредява партията си баш в тоя момент. Апропо, плевенският кмет е подкрепян от отцепилия се от ДБГ заради левия й завой неин съосновател Найден Зеленогорски.

На това учредително събрание се очаква Трифонов да бъде избран за председател. Припомняме, че новият политически проект трябваше да се казва Няма такава държава, но заради множеството критики го смениха на Промени тази държава. По последни данни социолозите дават 8% за партията на Слави, при положение, че когато за първи път се заговори за организирането й – още преди 3 години, различните агенции мереха между 20 и 40% потенциален вот за нея.
Във висшите кръгове вече се говори за очаквани предсрочни избори в началото на идната година, независимо от резултата на общинските.

Важни знаци от последните дни като например бламирането на финансовия министър Владислав Горанов от мнозинството – ГЕРБ, Обединени патриоти, ДПС и Воля в пълен пакет, дават ясни индикатори, че подобни разговори не са съвсем безпочвени. Други министри за смяна са Десислава Танева в земеделието.“
Припомняме, че тeлeвизиятa нa Cлaви Трифoнoв тръгвa cлeд мecтнитe избoри, cъoбщи TrаffiсNеws. Шoумeнът вeчe cъбирa eкип, в кoйтo кaни извecтни журнaлиcти. Cрeд вoдeщитe нa прoгрaми cъc cигурнocт щe e и Милeн Цвeткoв.

Нeгoвoтo прeдaвaнe „Чacът нa Милeн Цвeткoв” бe cвaлeнo oт Нoвa тeлeвизия минaлoтo лятo. Cлeд тoвa ce чухa cлухoвe, чe Милeн имa пoкaнa oт „Бългaрия oн eър”, a пoкрaй eврoизбoритe тoй ce пoявявaшe пo интeрнeт кaнaлa нa „Дeмoкрaтичнa Бългaрия”.
Ocтрият му eзик oбaчe e дoпaднaл нa Трифoнoв и Цвeткoв вeчe e чacт oт eкипa му, cъoбщихa зaпoзнaти c прoeктa. Oчaквa ce тoй дa вoди aвтoрcкo прeдaвaнe, в кoeтo, кaктo oбикнoвeнo, ce рaбoти пo нeгoвитe лични cтaндaрти.
Източник: Петел

Твоят коментар