В далечни страни носете в брой равностойността на билет до България

Русия с ум не мож’ я осъзна;

ни общ аршин отгоре ѝ да се прокарва

 

Тези  стихове на поета Тютчев сякаш казват всичко. Радомира Михова, утвърден радиоглас, който днес учи хората как да използват правилно гласа си,  беше в Москва по работа, но намери време да я погледне с други очи. След 30 години разлика от последното й посещение там. И руската столица да я омагьоса с низ от неслучайни случайности. 

 

Дамата е единственият сертифициран български лектор от школата по комуникации на Наталия Козелкова, но срещите й в Третяковската галерия, Дома на учените и Горки парк в Москва са безценни.

 

В миналото издание на Покана за пътуване маркетинг-мениджърът Мартин Миланов изненада с новината, че българинът изневерява на Сейшелите с Далечния Изток. А той би трябвало да ги знае тези факти от първа ръка – компанията, за която работи продава всякаква валута. Дори и най-екзотичната.

 

Затова има логично обяснение защо нашенци посещават Дубай в най-голямата жега, когато останалите го заобикалят. Просто тогава цените са по-поносими.

 

Мартин също така дава ценни съвети за оцеляване в непозната страна. Например, не разчитайте само на дебитната или кредитната си карта, ами винаги носете сума в брой, равна на цената на самолетен билет до България. 

 

И преди да се гмурнете в екзотиката, предупредете банката си, че отивате там. Иначе рискувате да ви блокират картата. Не е зле да уведомите и Външното министерство за местонахождението си в случай на бедствие или размирици. 

 

Когато говорим за рая на земята, кътам няколко заподозрени адреса, но един задължително изпъква – Хавай. Дори самото име звучи като въздушна въздишка. Там дори вулканите са ласкави и можеш да караш АТВ по кратера, хората са дружелюбни, а климатът – без забележки. Цяла година температурата кръжи около 28 градуса.

 

Татяна Трайкова споделя още от омаята на хавайските острови. Освен организатор на събития, тя е деен член на КГБ – Клуб на готините баби. В него носителките на титлата Мисис Баба се събират да вършат добри дела като подпомагане на студенти със специфични нужди или подкрепа на параолимпийци.

 

Още интеесни четива на www.dromomania.bg


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар