ВМРО-ДПМНЕ обвини македонското правителство за запаленото българско знаме

Външното министерство в Северна Македония категорично осъди „всеки опит за оскверняване на чиито и да било национални символи, включително и символите на съседна Република България“, след като във „Фейсбук“ се появи клип с активисти, които горят българското знаме.

 

 Въпреки коментара на институцията, насочен и срещу „всеки друг израз на омраза, който не съответства на същинските отношения между двете страни“, ВМРО-ДПМНЕ се разграничи от видеоклипа, въпреки че той е пуснат от канал на нейна младежка организация, и свърза провокацията с „властта“, предаде „Дневник“. 

В сряда видеото се разпространи под заглавие „Отговор за общата история“, след като България наложи вето на началото на преговорите на Северна Македония с ЕС заради двустранните спорове. 

 

Самата ВМРО-ДПМНЕ отрича профилът на име „ВМРО УМС Гази Баба“ (последното е квартал на Скопие) с няколкостотин последователи изобщо да има нейна поддръжка с аргумента, че той е създаден „преди един ден“ и „има намерение да отклони вниманието на обществеността от катастрофата в здравеопазването и политическата криза след получаването на ветото от източния съсед“. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар