Властта играе на криеница с протестиращите. Борисов, Караянчева, Пеевски са потънали вдън земя

Протестиращите все още очакват някой от управлението на държавата да се срещне с тях. За съжаление властта продължава да играе на криеница с тях. От време на време управляващите се появяват по телевизията, казват си жлъчната приказка с изкривени факти и жмичката продължава.

Крият се премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът, който отговаря за сигурността, Красимир Каракачанов, бяга от хорските питания шефката на парламента Цвета Караянчева. Пеевски е потънал вдън земя.

Интересна снимка от вчерашния протест обиколи страната. „Каракачанов, подозирам, че си глътнал Шиши. Няма го никъде! Оставка!“, пише на интересния плакат.

По време на голямото народно въстание хората приканваха премиерът Борисов да дойде при тях, но той предпочете да обявява във фейса увеличението на пенсиите с 50 лв. или да върти волана на прословутия си джип.

Пловдивчани търсеха шефката на парламента Цвета Караянчева, но не я намериха. От площад „Съединение“ протестиращите се отправиха към Трето районно полицейско управление, за да освободят пловдивчанин, който бил задържан, след като посрещнал с викове „оставка“ Цвета Караянчева пред Новотела. Те се опитаха да нахлуят в хотела, част от тях – около 5 човека, успяха да пробият охраната и да влязат. След като се разбра, че председателят на парламента Цвета Караянчева вече не е в сградата, протестното шествие се отправи по обичайния си маршрут.

Ситуацията е като по култовата реплика на великия Георги Парцалев: „Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият.“ В играта на криеница народът търси Борисов, Каракачанов, Караянчева. Но те предпочитат играта на Сляпа баба.

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките.

Движението е спокойно.

Калин Джумайки, Фрог нюз

Фрог нюз

 

 

Твоят коментар