Владо Бучковски: София трябва да приеме, че ние няма да се поддадем!

Не минава и ден без коментар по темата за спора между София и Скопие, а основният въпрос за югозападната ни съседка остава този за постигането на напредък в преговорите с България. В разговор с „360 градуса“ специалният представител на правителството на Северна Македония за разговорите с България Владо Бучковски сподели, че първият шанс за „деблокиране“ от страна на София може да се очаква през май или юни, след изборите у нас, пише Агенция „Фокус“.

„Реално, според моята преценка, имаме шанс да направим първия пробив след изборите в България, което означава май, юни. След това влизаме в предизборната кампания – имаме местни, но в България има и други избори, като президентските например.

 

Ако не успеем през тези два месеца, тогава следващият ни шанс е през ноември, декември. Мисля, че наистина имаме шанс да направим това тази година или ако искате до края на мандата ми, който е до 1 декември тази година.

 

Шансовете за компромисно решение са реални, защото все още сме близо до намирането на формула, в която и за двете страни да изглеждат на пръв поглед като голяма отстъпка, но аз съм убеден, че България най-накрая има нашето кристално ясно послание – не сме готови да се поддадем. Признаването от тяхна страна на това, което е безспорно, може да бъде първата сериозна стъпка към възвръщането на доверието“, подчерта Бучковски.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар