Виктор Орбан: Напуснахме групата на ЕНП. Съдбата помага на смелите!

„Фидес“ напусна парламентарната група на Европейската народна партия. Не се съгласихме правата на нашите евродепутати и на унгарските избиратели да бъдат ограничавани чрез промени в правилника на парламентарната група.

Това написа във Фейсбук премиерът на Унгария и лидер на партията Виктор Орбан.

Ето какво написа още унгарският лидер:

Докато ние тук в Унгария и други лидери в техните собствени държави буквално водим битка на живот и смърт срещу коронавируса, ЕНП се наслаждава на игрите си за власт в балона на бюрократите в Брюксел. Това е недопустимо.

 

Излизането ни отваря нова перспектива в европейската политика. Добре известно е, че ние, унгарците, искахме да направим ЕНП, която постоянно изостава и изхвърля своите политически ценности зад борда на потъващия кораб, отново водещата интелектуална и политическа сила в Европа.

Онова голямо, силно, демократично дясно, което може да обедини центристките, консервативните и традиционните християндемократически партии и техните избиратели в голям общ политически дом.

 

Тази възможност беше загубена вчера.

ЕНП най-накрая се превърна в придатък на европейската левица. Вече няма разлика между ЕНП и европейската левица по важните въпроси като миграцията, семейните ценности, националния суверенитет.

Има основателна причина партиите от европейската левица и техните лидери да палят празнични фойеверки. Те се увеличиха с още една партия.

Нашата задача също е ясна. Сега без ЕНП трябва да изградим европейско демократично дясно, което да бъде дом на европейските граждани, които не искат мигранти, не искат мултикултурализъм, не са изпаднали в лудостта на ЛГБТИ, защитават европейските християнски традиции, зачитат суверенитета на нациите.

Тези, за които нацията не е тяхното минало, а част от бъдещето им.

Време е! Да живее демократичната десница! Съдбата помага на смелите!

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар