Виктор Николаев: Ади си тръгва от „Здравей, България“. Ужасно мъчно и тежко ми е“

Аделина Радева напуска сутрешния блок на Нова тв. Това стана ясно тази сутрин.

„Ади си тръгва от „Здравей България“. Ужасно мъчно и тежко ми е“, каза телевизионния ководещ на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев, пише trafficnews.bg.

„Човек като говори за промяна и разбира, че на тези години всички промени минават през сърцето. Това, което си мисля, че е подходящо за финал е свързано с констатацията, че за да бъде човек щастлив и с хляба земен, и с хляба небесен, които трудно стоят на една обща трапеза – му е нужно много малко и то е да бъде благодарен. Много голямо благодаря за НОВА тв за прекрасните 2,5 години за доверието и симпатията и на зрителите на Нова тв“, сподели Аделина Радева.

Виктор поднесе букет на колежката си за изпроводяк и я дари с много нежни думи за приятелската обич и тъга от раздялата.

„Не просто професионалист, а приятел – много рядко в нашите среди може да има такова хубаво приятелство. Всеки един ден, в който съм идвал на работа през последните 2 години и половина съм идвал с удоволствие на работа заради теб. Ти бе душата на това предаване“, посочи Николаев.

„Ще се виждаме пак“, каза накрая Аделина мистериозно.

От началото на месец юни Аделина Радева ще е част от екипа на дирекция „Информация“ за новини и актуални предавания на обществената телевизия, похвалиха се от телевизията майка БНТ.

„Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея“, коментира Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

Водещата сподели, че решението е взела уверено и се радва да е част от проектите на обществената медия. „Вълнувам се и се радвам, че отново ставам част от БНТ. Поглеждам пътя, изминат дотук и този, който предстои и виждам приятели. Благодаря от сърце за доверието и очаквам с нетърпение всичко ново“, сподели самата Радева.

В следващите дни ще видим Аделина в познатия ѝ стил, без да пести въпроси по най-важните теми. Тя ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване „Още от деня“, всеки делничен ден по БНТ1.

Аделина Радева има близо 20 години опит като журналист, автор и водещ на радио и телевизионни предавания. Кариерата ѝ стартира в ефира на радио FM+, била е кореспондент в Атина на програмите „Хоризонт” и „Христо Ботев” на БНР, радио Експрес и Deutsche Welle. Работи за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица.

През 2008 г., след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Била е водеща на централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), автор и водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ (2016-2017) и на сутрешния блок на БНТ “Денят започва” (2008-2011).

Последните две години е част от екипа на „Здравей България“ по Нова телевизия. Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката “В кадър“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания и на поредица от репортажи за новините и програмите на БНТ.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност “Комуникации и средства за масово информиране”. Лице на много благотворителни кампании и инициативи. Носител на награди и отличия в обществения и социален сектор.

Твоят коментар