ВИДЕО: Ревю на Philips 55PUS8804

След като прекарах цяла седмица с новия 4K LED телевизор на Philips в хола си, време е за ревю. Това не е топ серията на производителя, но интересното е, че тази година и в нея виждаме някои специални възможности, които доскоро бяха запазени само за най-скъпите модели. Може би най-любимата за мен е интегрираният под екрана саундбар със звук от Bowers & Wilkins.

Започвам с външния вид на телевизора, който е максимално изчистен, с изключително фини рамки и красиви крачета, които изглеждат познати от предишни модели на компанията. Само че тук те не са метални, а от плексиглас и изглеждат като стъклени. От долната им страна има лека гумирана лента, което също е ново и помага за по-стабилната позиция на телевизора. Безспорно най-особеното нещо във визията на Philips 55PUS8804 е простиращата се по цялата долна страна на екрана зона с говорителите.

Сивата мрежеста материя пречи да ги забележите, но отдолу са скрити два говорителя с мощност 7.5 W всеки, както и 30 W субуфер. Така 45-ватовото звучене, настроено от експертите в аудио техниката Bowers & Wilkins, идва директно към зрителя пред екрана и помага за по-приятното потапяне в атмосферата на филма, спортното събитие или просто новия сериал на някоя стрийминг услуга, който сте си пуснали. Звукът наистина е в пъти по-силен и качествен от този на стандартните говорители при други телевизори, като успях да го оценя не само при гледане на филми, но и при слушане на музика. Всъщност покриващият говорителите плат е създаден от експертите от Kvadrat, като освен да изглежда добре, има свойството и да е актустично прозрачен, или иначе казано – свободно да пропуска звука.

Поддържа се Dolby Atmos.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Така стигам до картината на 55-инчовия LED екран с 4K резолюция, която тествах тъкмо с няколко неща, които гледам в момента в Netflix. Сериалът „The 100“, за който между другото не давам много висока оценка, но успя да ме зариби, беше интересно предизвикателство, защото предлага и ярки, дневни сцени с красиви горски пейзажи, и тъмни нощни кадри. Philips 55PUS8804 не е OLED телевизор, но успя да постигне значително по-дълбоко черно и по-живи цветове от предходния модел на марката от 2017 г., който иначе имам у дома. Това отдавам на новия видеопроцесор Philips P5 Perfect Picture, обработващ съдържанието от всякакви източници, за да предложи оптимално качество на изображението. Да, в Netflix много неща са с висока резолюция и в HDR, но дори да гледате клипове в YouTube или филм по телевизията, процесорът Р5 пак ще се намеси, за да се опита да подобри образа.

И понеже стана дума за HDR – този телевизор поддържа стандартите HDR10+ и Dolby Vision.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Когато говорим за телевизор на Philips, има още нещо, на което трябва да обърна специално внимание. Това за мен е суперсилата на тези устройства, която добавя допълнителна стойност и след няколкогодишно ползване на такъв модел, може и да ви накара да се привържете към марката завинаги. Става въпрос за Ambilight, разбира се. Това са малките LED светлинки, които са скрити върху задния панел на телевизора и които озаряват стената зад него, всяка в цвета на картината в съответния ъгъл. Със сигурност вече сте чували за Ambilight, така че няма да изпадам в твърде много детайли, но това, което трябва да знаете, е, че технологията ви кара да се потопите по-дълбоко в случващото се на екрана. Защото, само си представете – гледате футболен мач върху тези 55 инча, но зелена светлина свети върху цялата ви стена и създава усещане за по-голям диагонал. Освен това Ambilight щади очите, защото при гледане на телевизия в тъмното екранът не е единственият източник на светлина.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Накрая идва ред и на платформата, на която се базира и този модел на Philips, а именно Android 9. Това означава добре познат интерфейс и лесна навигация, както и достъп до Google Play за инсталиране на допълнителни игри и приложения. Честно казано, единственото, което аз имам на телевизора си с Android, са приложенията HBO, YouTube и Netflix, а също и Spotify, което сега има повече смисъл отвсякога да свалите на големия екран, защото говорителите от Bowers & Wilkins ще направят звученето на любимите ви песни в пъти по-добро.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Така приключвам видеото за Philips 55PUS8804, който в момента струва около 1700 лв. и бих казал, че е добър избор за хората, търсещи голям екран с добър образ и изключителен звук, но без да искат да преминават ценовата граница, навлизайки в OLED територията. Ambilight също смятам за ключово предимство тук, което ще оцените във времето.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар