Веселин Марешки за присъдата си: Чувствам се изнасилен

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отрече да е заплашвал и да е стигал до физическа саморазправа с Асен Миланов, който по негови думи е изградил незаконна постройка върху негов имот.

В ефира на bTV Марешки показа документ, според който заведението на Асен Миланов е построено върху имот, собственост на „Варна Фарма Холдинг“ – семейна фирма на лидера на „Воля“.

Що се отнася до 4-годишната му ефективна присъда за изнудване, Марешки я коментира така: „Чувствам се изнасилен, както много българи, на които им крадат имотите“. Той бе категоричен, че ще обжалва присъдата.

Според него той просто е искал наем, а от прокуратурата не са се поинтересували чия собственост е имотът, на който е изградено заведението на Миланов.

„Аз ще съм първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ и още по-лошо – те казват, че съм го заплашил с разрушение на неговото имущество. Всяко имущество, което е върху моя земя, е мое имущество“, каза Марешки.

„Излиза, че борецът срещу незаконните постройки в България става жертва и бива осъден за това, че е сезирал контролните органи да разрушат незаконна постройка“, заяви още лидерът на „Воля“.

Заради присъдата от БПС поискаха оставката му, но той бе категоричен, че няма да я подаде и нарече партията изверги.

Марешки подкрепи антиправителствените протести и заяви, че е против единствено към блокажите. Той подчерта и че бизнесът му с аптеките и горивата не е пострадал след инициативата „Аз не купувам от Марешки“.

Твоят коментар