Весела Лечева и Христо Проданов с остри критики към Станишев: Хората не ви искаха в кампанията

„Вие работите непрекъснато върху образа на БСП, но на мен ми се иска да се изясните по образа на ГЕРБ. Кога сте прав? Когато говорите за машината ГЕРБ или за държавника Борисов?“

Това попита по време на заседанието на НС на БСП депутатката Весела Лечева, обръщайки се към председателя на ПЕС и член на НС на БСП Сергей Станишев.

 

„От вашите еквилибристики нашите съграждани оставят озадачени. Вие като председател на ПЕС сигурно не забелязвате, че от влизането ни в ЕС България е все по-далеч от европейските си партньори, не само като жизнен стандарт на своите граждани, а и като функциониращ демократичен модел“, посочи Лечева в критичното си слово към лидера на ПЕС.

На твърдението на Станишев, че е бил отблъскван от ръководството по време  предизборната кампания, му отговори Христо Проданов.

 

„Ами да ви разкажа, а вие си направете изводите. В софийската кампания в името на плурализма предложих да се включите в кампанията и да подкрепите кандидата ни за кмет. И знаете ли с какво учудване останах, след като същите хора, които 4 месеца по-рано тук, в тази зала, късаха ризите, че ако не сте водач на листата, ще провалим европейските избори, сега смятаха, че не е много правилно да ви каним в кампанията, за да не се дават разнопосочни сигнали! Така че изказването ви към ръководството е безпочвено“, каза Проданов пред смълчания Станишев


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар