„Великото народно въстание-3“ почна с блокада на Дунав мост

Обявеното от протестиращите за днес трето „Велико народно въстание“ започна още в ранния следобед в Русе. Там няколко души спряха движението с автомобилите си и образуваха своеобразен лагер в средата на кръговото кръстовище непосредствено преди Дунав мост. Те обявиха,че се солидаризират с „въстанието“.

 

„Идеята е да затрудним максимално работата на държавата, тъй като няма как да блокираме премиера или някои от управляващите, защото те се крият. Никой не знае къде отиват, за да можем да им кажем директно какво мислим за тях. Ако някой е готов да даде друга работеща рецепта, бихме я изпълнили. Обикновено в България има 6 милиона специалисти как това да се случи, но никой не го прави, а си стоят вкъщи. Много от хората роптаят във „Фейсбук“, но не излизат да протестират, което значи, че те са съгласни с това, което се случва“, заяви Митко Ружинов от протестиращите.

 

Исканията си остават същите, обявиха от блокадата на Дунав мост – оставка на правителството и на главния прокурор. Блокирането на движението по план трябва да продължи до 16 ч.

 

Същевременно стана ясно, че внушителен брой полицейски служители ще бъдат ангажирани в охраната на днешното „Велико народно въстание-3“. На снимки и видеа в социалните мрежи се виждат огромен брой патрулни автомобили на полицията да се движат в стройна редица в София.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар