Варна: Марешки е поредният, който заграбва Морската градина

„Поредният силен на деня, в случая Веселин Марешки, си позволява да се разполага с Морската градина във Варна като у дома си. Да строи, да прокарва алеи, да слага огради и да закрива гледката. Прави си каквото си иска, в общи линии. Дошли сме да покажем, че не сме съгласни с това и няма да го допуснем. Ще се борим докрай да оставим Морската градина на децата си така, както сме я получили от предците си“. Това заяви по Би Ти Ви участничка в днешния протест във Варна срещу навлизането на багери и строителна техника в имот в северната част на парка.

 

„Исканията ни са Морската градина да си остане морска, а да не се превръща в жилищен квартал“, добави друга. „Не може, след като си станал депутат в парламента и си се сдобил с някаква власт, визирам г-н Веселин Марешки, да смяташ, че абсолютно всичко ти е разрешено и си абсолютно недосегаем от закона“, коментира друг участник в протестната проява.

  

За строителното раздвижване информира в петък „Дневник“. Според медията теренът е собственост на „Марешки недвижими имоти“. „В наследствен имот на именития варненски архитект Дабко Дабков в Морската градина се строи! Интересното е, че сегашният собственик на имота е скандалният варненски бизнесмен и политик Веселин Марешки. Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската!“, се казва в анонса за протест, разпространяван из социалните мрежи. В Морската градина е забранено да се строи.

 

Всъщност имотът се намира в местността „Салтант“, която е пълна с частни парцели, реституирани през 90-те години на миналия век. Собствениците в „Салтанат“ твърдят, че районът не е парк, макар за мнозинството от варненци да е точно парк. Най-вероятно свързаната със зам.-шефа на парламента фирма осъществява ремонт на съществуваща сграда – такава дейност е разрешена и отваря вратичка за постройки от всякакъв род. Според „Дневник“ обаче в непосредствена близост до основната висока сграда се строят още две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар