Валентин Попов, СФСМВР: Полицията си свърши работата изключително хладнокръвно и професионално

Полицията вчера си свърши работата изключително хладнокръвно и професионално, каза в интервю за предаването “12+4” по програма „Хоризонт“ на БНР Валентин Попов, съпредседател на Синдикална федерация на служителите в МВР/СФСМВР/ – най-голямата синдикална организация в системата на вътрешното министерство.

За пасивното отношение на полицаите, оставили протестиращите да ги замерят с пиротехнически материали дълго време, Попов коментира:

“Ръководителите на мероприятието са имали някакви съображения да разпоредят точно този тип поведение. Но това, което се видя вчера, е, че всъщност имаше три протеста – около обяд ситуацията беше една, около 18-19 часа – коренно различна, а след 22 часа нещата нямаха нищо общо с това, което се случваше през деня”.

Според Попов не винаги е възможно, при толкова много хора, представители на футболните агитки да бъдат разпознати и да не бъдат допуснати да се слеят с останалите протестиращи.

“Сред протестиращите има и мои приятели, има хора, с които всяка нация може да се гордее. Обаче, с навлизането на такива провокатори сред тях се получава нещо крайно неприятно, не само за колегите, които охраняват мероприятието. На практика се подменя целта на протеста. Фокусът се измества от това кой протестира и какви са исканията му”, коментира синдикалистът.

Той подчерта, че срещу полицаите е имало „изключително тежки провокации“.

„Фактът, че не се стигна до нещо по-сериозно като ескалация на напрежението, е заслуга най-вече на колегите и на част от протестиращите – на тези хора, които не са отишли с бомбички в джобовете, а да изразят своята гражданска позиция,“ заяви още Валентин Попов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар