Българската Алтерко Роботикс представи на IFA 2020 нови IoT устройства

На изложението IFA 2020 в Берлин днес българската компания Алтерко Роботикс представи новите си IoT продукти под марката Shelly, сред които „най-умния сензор, създаван някога“.

Shelly Motion

Името на въпросния сензор е Shelly Motion и за разработката му Алтерко Роботикс са си партнирали със Silicon Labs. Сензорът използва енергоефективния процесор Cortex M3 и Wi-Fi модема „с най-ниска консумация на енергия в масово производство в света“, което означава изключително нисък разход на батерията, въпреки постоянната връзка с Wi-Fi. Производителят посочва, че батерията издържа 1 година. 

Shelly Motion има и много кратко време за реакция – може да изпрати информация до смартфона на даден потребител или да задейства определена команда за 200 милисекунди. Също така сензорът знае и кога са залезът и изгревът, точния час, силата на светлината и дори вибрациите на домa на потребителя, така че може да го уведоми в случай на земетресение, споделят от компанията.

Смарт сензорът разполага с над 200 нива на чувствителност, 3 допълнителни функции за настройка на движението и вграден AI, който може да установи оптималните настройки за всеки дом. Устройството може да бъде управлявано също директно – без хъб, както и да работи изцяло отделено от публични интернет мрежи.

Shelly 4PRO Plus

Алтерко Роботикс представиха днес и Shelly 4PRO Plus, Wi-Fi реле, което дава началото на нова продуктова серия за компанията, позволяваща създаването на децентрализирана система за автоматизация на дома.

Photo 2 Shelly 4Pro Plus

Wi-Fi релето Shelly 4PRO Plus е предназначено за инсталация в таблото за бушони, откъдето може да контролира всеки токов кръг в дома и всеки електроуред. Устройството е оборудвано с двуядрен 32-битов процесор с 8 MB флаш, поддържа Wi-Fi и Bluetooth и предлага допълнителна опция за свързване с LAN кабел.

Потребителите могат да добавят нови функционалности, режим на работа или сцена, като за целта трябва да ги изтеглят и инсталират от Shelly Feature store. Това дава възможност да контролират отоплението, да отварят или затварят прозорци, да включват вентилацията и още редица други неща с натискане на бутон. Shelly 4PRO Plus може дори да бъде настроен да взема предвид прогнозата за времето и да съобразява с нея консумацията на енергия в дома. То също може да провери каква е текущата тарифа за ток и да коригира графика си, за да оптимизира разходите за потребителя.

И двата продукта ще са на пазара през ноември. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар