Бусове за кренвирши разнасят ваксините из страната, социалните мрежи изригнаха! СНИМКИ

Ваксините на Pfizer пристигнаха и в Бургас. Те отново бяха транспортирани до Регионалната здравна инспекция в града с бус за кренвирши.

Това е третата спирка по маршрута на разпространение на ваксината. По-рано всички дози пристигнаха в столицата, а от там потеглиха към Пловдив. Следобед се очаква ваксините да бъдат доставени и във Варна.

Малко по-рано ваксините на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха в Пловдив. Дозите бяха докарани в регионалната здравна инспекция малко след 10 ч.

По думите на директора на РЗИ-Пловдив – д-р Ваня Манчева, дошлите тази сутрин дози са 195, съобщи бТВ.

Те обаче бяха транспортирани не в специален автомобил с фризер, както се вижда от кадрите, а в бус на фирма за кремвирши, и няма да бъдат поставени в такъв, тъй като не е необходимо.

„Ще бъдат поставени в обикновен хладилник, тъй като изискванията са от 5 до 8 градуса, когато се употребяват в следващите пет дни“, поясни д-р Манчева.

Именно заради това препаратът дойде в климатизиран бус на фирма за колбаси.

Минути по-късно на инспекция дойдоха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и здравният министър Костадин Ангелов.

„Няма да ми се карате, проф. Ангелов! Имаме един ЗиЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите зила, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници!“, предупреди делегацията д-р Манчева.

Именно в съветския електроуред се съхраняват на между 2 и 8 градуса над нулата COVID ваксините.

В Бургас пристигнаха общо 450 дози, като 250 са за медиците. Останалите по 100 дози ще отидат съответно при лекарите в Ямбол и Сливен.
До сградата на РЗИ-Бургас е обособен имунизационен пункт, в който ще бъдат поставени първите ваксини.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Ами те тия кренвирши вече са ваксинирани. Яжте народе

Хахаха, щеше да е смешно ако не беше трагично.

Още не мога да спра да се смея.Тиквата вика:Ама това хладилник ЗИЛ ли е.Аз мислех че сте вкарали камион ЗИЛ в отделението.Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха…

В България живота на хората значи струва колкото един кренвирш:)

Фрог нюз, Факти бг

Твоят коментар